Hét onafhankelijke online registratiesysteem voor beheer, onderhoud en inspectie van alle installaties!

LogboekenOnline is winnaar van de landelijke Innovatieprijs Brandveiligheid 2013 en is geschreven binnen de geldende BB2012/ Omgevingswet BBL 2024, NEN-, SCIOS/-SCOPE 1/12, 14 en machinerichtlijn 2006/42/EC normen, het Waterwerkblad 1.4G. NEN 1006 2015 + A1 2018 en het Drinkwaterbesluit 2014.

Inloggen

Om in te loggen bij LogboekenOnline vul je hier je e-mailadres en wachtwoord in.
Wachtwoord vergeten? Klik hier

Servicecode

Voor snelle toegang vul je de servicecode van een locatie hier in. (Meer informatie)

Perfect voor iedereen

Ontdek LogboekenOnline LITE

Ontdek alle voordelen die jij kan ervaren als Lite-gebruiker en maak kennis met ons veiligheidspakket. De Lite-versie van LogboekenOnline is geheel gratis. Je kan direct aan de slag! Zo krijg je meer grip op gebouwveiligheid!

Ontdek Lite

Start met LogboekenOnline PRO

Word een echte expert in gebouwbeheer met LogboekenOnline Pro. Wil je direct starten en kan je niet wachten? Vraag LogboekenOnline Pro dan meteen aan met één klik op de knop! Zo maak je gebouwbeheer pas écht eenvoudig.

Pro aanvragen

Het eerste, het beste en meest uitgebreide digitale registratiesysteem voor beheer, onderhoud en inspectie van alle installaties!

LogboekenOnline® is het online registratiesysteem dat al sinds 2012 jouw papieren logboeken vervangt. Geen rondslingerende mappen, geen rommelig archief en geen onzekerheid meer of je aan de wettelijke verplichtingen hebt voldaan. LogboekenOnline werkt samen met meer dan 300 onderhoudspartijen. Indien gekoppeld aan het digitaal logboek, zorgen zij voor de correcte invulling daarvan. Je hebt er ‘geen omkijken’ meer naar!

Voor deze innovatieve doorbraak is LogboekenOnline in 2013 bekroond met de landelijke Innovatieprijs Brandveiligheid – en daar zijn wij nog steeds heel trots op!

Eenvoudig

LogboekenOnline neemt je aan de hand mee en vereenvoudigt het bijhouden voor meer dan 120 verschillende logboeken. Installatiemerk onafhankelijk, makkelijk geïmplementeerd en nog makkelijker bij te houden.

Veilig

Geen papieren ordners meer, maar alle gegevens overzichtelijk en actueel in de cloud. Betrokken partijen kunnen, afhankelijk van hun autorisatie gemakkelijk gegevens raadplegen, controleren en aanpassen. Bekijk de technische specificaties voor de laatste updates.

Tijdbesparend

Doordat alle logboeken worden bijgehouden in één online systeem, bespaar je veel tijd. Daarnaast heeft LogboekenOnline ook een handige tool om werkopdrachten en terugkerende facilitaire activiteiten in te plannen.

Conform wetgeving en NEN

Sinds het ontstaan is LogboekenOnline geprogrammeerd met de Nederlandse Norm (NEN) omtrent onderhoud en controle als leidraad. Daarom hoef jij je geen zorgen meer te maken over de wettelijke zorgplicht omtrent het beheer van installaties.

Referenties gebruikers van LogboekenOnline®

Ideaal voor het registreren van onderhoud.


"Als installateur en onderhouder van brandmeldinstallatie hebben wij diverse klanten waarbij wij het digitale logboek van Logboekenonline gebruiken. Dit werkt voor ons ideaal met het registreren van de beheerderstaken en of onderhoud. "
Gerlinde van den Berg (Contractbeheerder)Lees meer

Erg efficiënt voor onze opdrachtgevers


"Goed platform met uitstekende management informatie over de prestaties van de diverse installaties. Hierdoor verloopt het maandelijks aanleveren van de correcte prestatie indicatoren richting onze opdrachtgevers erg efficiënt."
Marcel Coenders (Manager HealthCare Solutions)Lees meer

LogboekenOnline bespaart ons kostbare tijd


"Wij merken dat loze alarmering, valse alarmering sneller inzichtelijk zijn en handhavingstrajecten sneller en met minder tijdsinzet worden afgewikkeld. Daarnaast is maandelijks onderhoud minder arbeidsintensief en bespaart dit kostbare tijd."
Daniëlle van Heeswijk (Adviseur Huisvestingsveiligheid)Lees meer

Al jaren in gebruik


"Wij gebruiken LogboekenOnline al vele jaren en zijn zeer tevreden over het product en met name over de samenwerking met de mensen van LogboekenOnline. Door de verschillende praktische modules die er zijn, geeft het ons en onze onderhoudspartijen een duidelijk overzicht van de beschikbare documenten, uitgevoerde werkzaamheden en meldingen."
Wim van Aalten (Senior Installatiebeheer)Lees meer

Wat een verademing


"Bij mijn vorige werkgever werd nog gewerkt met papieren logboeken. Wat een verademing is het om dit online te hebben. Het is voor ons een duidelijke bibliotheek en organizer. Vooral ook dat het gemakkelijk deelbaar is met externen. En het werkt probleemloos!"
Jan Struikmans (Coördinator Gebouwgebonden Veiligheid)Lees meer

Het systeem is makkelijk ingericht


"Het systeem is makkelijk ingericht waardoor er geen extra cursus of uitleg nodig is. Daarnaast is het een zeer handige tool om alle partijen op elk moment van voldoende informatie te voorzien. Op het moment dat onze brandmeldinstallaties, speeltoestellen en/of dakbeveiliging namelijk zijn aangepast, onderhouden en/of goedgekeurd, verschijnt dit direct op het online platform waardoor de rapporten/certificaten direct zichtbaar zijn voor alle partijen die deze nodig hebben."
Melvin Sidarta (Projectmanager Facilitair Bedrijf)Lees meer

Veel gemak


"Inmiddels werkt Q-Park circa 4 jaar met LogboekenOnline. Door het digitale logboek van LogboekenOnline is alles voor de BMI/OAI (en andere veiligheidsinstallaties) altijd compleet!"
Bertram ter Bogt (Vastgoedmanager)Lees meer

Professioneel bedrijf


"Van der Molen Beveiligingstechniek adviseert sinds 2018 naar alle tevredenheid LogboekenOnline."
Suzan ten Barge (Kwaliteitsbeheerder)Lees meer

Altijd up-to-date


"Voor ons als partner van LogboekenOnline hebben wij het voordeel dat we alle gegevens van onze klanten up-to-date kunnen houden op afstand. Al met al een platform wat ikzelf zou aanraden bij elke beheerder met een brandmeldinstallatie."
Johan Willems (Servicecoördinator)Lees meer

Flexibel


"Flexibel in het meedenken van oplossingen, bouwend aan een langdurige relatie en prettig om mee samen te werken."
Dennis Kerkdijk (Coördinator Technisch Beheer en Onderhoud)Lees meer

Oplossingsgericht


"Het is een overzichtelijke web-based omgeving waarbij de betrokken partijen middels een QR-code direct inzage hebben tot de laatste stand van zaken omtrent het beheer en onderhoud van de installaties."
Harm Beukers (Afdelingsmanager)Lees meer

Overzichtelijk


"Wij gebruiken LogboekenOnline al enkele jaren en zijn zeer tevreden. Door de verschillende modules die er zijn, zoals brandmeldcentrale, noodverlichting, ventilatiesysteem, verdelers, CO/LPG, geeft het ons en onze onderhoudspartijen een duidelijk overzicht van de beschikbare documenten, uitgevoerde werkzaamheden en meldingen."
Michel de Boer (Ruimtelijk Beleid en Ontwerp)Lees meer

Eenvoud & Gemak


"Wij hebben bij Winkels Techniek ervoor gekozen om LogboekenOnline te gebruiken vanwege de eenvoud en het gemak voor de gebruiker/ beheerder en als branddetectiebedrijf."
Maurits Stokkentre (Projecteringsdeskundige)Lees meer

Aanrader!


"We gebruiken het voor al onze klanten met een brandmeldinstallatie, maar ook voor onze storingsdienst, zodat alle monteurs altijd op de hoogte zijn van alle gegevens en de actuele documenten van de installaties. Leuk bedrijf dat we zeker kunnen aanraden!"
Eddy Dragstra (Adviseur Brandmeldinstallaties)Lees meer

Modules

Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie (BMI/OAI)

Legionellabeheer

Liftinstallatie

Overige installatielogboeken

Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie (BMI/OAI)

Legionellabeheer

Liftinstallatie

Overige installatielogboeken

Features

Statistieken

LogboekenOnline genereert rapportages en statistieken. Zo kun je in één oogopslag zien welke installatie onderhouden is of welke installatie de meeste storingen veroorzaakt. Hierdoor kun je direct preventieve of correctieve maatregelen nemen.

Dashboard

Dankzij onze handige features maken wij je werk makkelijker en overzichtelijk. Zo kun je via het dashboard naar het onderhoudsoverzicht en zie jij op welke locaties het onderhoud is uitgevoerd! Ook kun je werkopdrachten versturen. Je zet eenvoudig een werkopdracht uit naar al je collega’s of onderhoudspartij. Wanneer je werkopdracht wordt afgesloten wordt dit geregistreerd en ontvang jij daarvan automatisch een bericht. Ook heb je een planmodule in LogboekenOnline. Wanneer je een taak aan een collega hebt toegewezen, krijgt deze hier automatisch een bericht van.

Features

Wetgeving

LogboekenOnline is volledig geschreven binnen de wetgeving (Bouwbesluit 2012) en (NEN) normen zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Elke gebruiker, zoals onderhoudspartijen, branddetectiebedrijven, Hoofd BHV, technische dienst, locatiemanagers, externe BHV opleiders, meldkamerpersoneel, certificeerders of controlerende instanties zoals het bevoegd gezag, werkt in zijn eigen 'laag' in het systeem, onafhankelijk van elkaar. En toch heb jij het totaaloverzicht!

Snelle toegang bij inspectie

LogboekenOnline helpt je om alle belangrijke documenten up-to-date te houden. Daarbij zorgt het systeem ook dat al deze documentatie gemakkelijk en snel in te zien is door het bevoegd gezag door middel van een QR-code. Bij een inspectie of een controle hoef je dus nooit meer te zoeken naar de juiste ordner, maar heb je alle benodigde documenten er direct bij!

Uitsluitend informatie die van belang is

 

LogboekenOnline is opgebouwd in verschillende lagen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende functies hun eigen autorisatieniveau te geven. Afhankelijk van het autorisatieniveau wat is bepaald naar aanleiding van vigerende wetgeving, kunnen alleen die bestanden worden ingezien of gewijzigd waar een autorisatie voor is bepaald. Een installateur heeft bijvoorbeeld een andere autorisatie dan een hoofd BHV of de facilitair manager. Diverse betrokkenen kunnen de gegevens raadplegen en – afhankelijk van hun autorisatie – aanpassen. Hierdoor ontstaat een up-to-date logboek ‘in the cloud’.

De facilitair manager of eindgebruiker heeft een digitaal totaaloverzicht, zelfs van meerdere installaties en locaties tegelijk, waarbij in één oogopslag over alle documenten en bijbehorende informatie kan worden beschikt.

Voor wie

Ziekenhuizen en zorglocaties

Vastgoedbeheerders en woningcorporaties

Installateurs en onderhoudspartijen

Industrie

Horeca en recreatieobjecten

Gemeente en (rijks)overheid

Groot- en Detailhandel

Onderwijs

Ziekenhuizen en zorglocaties

Vastgoedbeheerders en woningcorporaties

Installateurs en onderhoudspartijen

Industrie

Horeca en recreatieobjecten

Gemeente en (rijks)overheid

Groot- en Detailhandel

Onderwijs

LogboekenOnline is volledig onafhankelijk

 

De gegevens zijn altijd toegankelijk. Besluit je bijvoorbeeld om een andere onderhoudspartij in te gaan zetten? Het logboek blijft bij LogboekenOnline gewoon toegankelijk. Maak je gebruik van meerdere leveranciers voor de brandmeldinstallaties? LogboekenOnline is ook volledig merkonafhankelijk. Je hoeft dus niet meerdere systemen van verschillende merken te gebruiken.

Statistieken over LogboekenOnline

 

Met een groot systeem komt veel verantwoordelijkheid – en data. Die verantwoordelijkheid valt lastig uit te beelden in cijfers. Maar de data weten we mooi te combineren tot statistieken. Hieronder vind je een aantal in meer en mindere mate interessante statistieken over- en van LogboekenOnline.

Wij hebben nu ruim

2710

tevreden opdrachtgevers

Gezamenlijk hebben zij

8469

geregistreerde gebouwen

Daarin staan in totaal

25817

geregistreerde installaties

In totaal zijn er

6699

geregistreerde gebruikers

Daarvan zijn er

33

nu aan het werk

En deze maand zijn er

3771

NEN-checklisten ingevuld

Er lopen momenteel

168

open werkopdrachten

LogboekenOnline is flexibel

 

Ben jij geïnteresseerd in LogboekenOnline, maar hebben wij nog niet het juiste logboek dat jij zoekt? Neem dan contact met ons op. Onze programmeurs zijn dagelijks bezig met het uitbreiden van het systeem en kunnen het gewenste logboek kosteloos voor je maken.