Het bedrijfHet systeem

Met deze handige tips krijg je meer overzicht over gebouwveiligheid

By 31/01/2023 No Comments
gebouw-veiligheid-logboeken-digitaal

Organiseer de beheerderstaken

Bij elk logboek hoort ook een beheerderstaak. Als gebouwbeheerder is het aan jou om dit goed te organiseren. Maak duidelijk wie de beheerder is van bijvoorbeeld de brandmeldinstallatie of wie wekelijks alle tappunten spoelt om legionellabacteriën tegen te gaan.

Krijg kennis over wet- en regelgeving

Als gebouwbeheerder ben je aansprakelijk als er iets niet op orde is. Daarom is het belangrijk dat je kennis hebt over de wet- en regelgeving van gebouwveiligheid. Door deze kennis zorg je er voor dat onveilige situaties minder vaak kunnen voorkomen en houd je goed zicht over de status van je gebouw.

Voer je eigen controles uit

Gebouwbeheer heb je in eigen hand. Daarom is het belangrijk om zelf ook controles uit te voeren zoals bijvoorbeeld of nood- en vluchtwegen vrij zijn van obstakels. Of dat de EHBO-koffer nog voldoende voorraad heeft.

Beheer je logboeken digitaal bij LogboekenOnline®

Geen rondslingerende mappen, geen rommelig archief en geen onzekerheid meer of je aan de wettelijke verplichtingen hebt voldaan. LogboekenOnline werkt samen met meer dan 300 onderhoudspartijen. Indien gekoppeld aan het digitaal logboek, zorgen zij voor de correcte invulling daarvan. Je hebt er ‘geen omkijken’ meer naar!

Controleer of beheerderstaken zijn uitgevoerd

LogboekenOnline verstuurd automatisch een e-mail als het onderhoud is uitgevoerd of wanneer er een checklist is ingevuld. Dankzij LogboekenOnline kun je in één oogopslag zien of het maandelijks beheer heeft plaatsgevonden, welke zaken er zijn geconstateerd en wat er gedaan is om eventuele problemen op te lossen.

Wil je meer weten over onze checklists? Klik dan hier.

Dankzij LogboekenOnline heb jij straks een totaaloverzicht met de status van al je installaties en locaties!

31 januari 2023

Nog meer lezen?

12 april 2024

Wat een geweldige editie van het FSSE2024!

Lees meer...
20 maart 2024

Het correct handelen in noodsituaties begint met preventie!

Lees meer...
Deelname FireSafety en Security Event 204 LogboekenOnline
31 januari 2024

FireSafety & Security EVENT 2024

Lees meer...