Het bedrijfHet systeem

De vakantieperiode gaat bijna van start. Zorg voor je spoeltaken!

By 03/07/2024 No Comments
Wat is legionella en waarom heb je nu een hogere risico op besmetting?

Met de zomervakantie voor de deur is het belangrijk om aandacht te besteden aan je spoeltaken. Vergeet niet om voor vertrek de nodige beheerstaken in te plannen, zoals het ontkalken van de douchekoppen, het bijvullen van boilers en vooral het spoelen na de vakantie. Dit voorkomt dat de legionellabacterie zich in stilstaand water kan vermenigvuldigen.

Wat is legionella?

Legionella is een bacterie die ernstige longinfecties zoals legionellose kan veroorzaken. Deze bacterie gedijt in stilstaand water bij temperaturen tussen 25°C en 50°C. Hoe je ervan afkomt? Door de kranen, toiletten en douches minimaal één minuut te spoelen. En vergeet trouwens ook de tuinslang thuis niet!

Met de module legionellabeheer van LogboekenOnline kun je eenvoudig een taak aanmaken en alles soepel en compliant laten verlopen bij terugkomst. Deze module maakt het mogelijk om logboeken, risicoanalyses en het beheersplan actueel te houden en eenvoudig in te vullen. De beheersmaatregelen worden met behulp van een bluetooth-thermometer automatisch geregistreerd en opgeslagen, waardoor handmatige metingen, notities en archivering overbodig worden.

Legionellabeheer is snel, effectief en eenvoudig. Eventuele overschrijdingen worden direct gemeld zodat er meteen actie ondernomen kan worden. Alle ingevulde logboeken zijn overzichtelijk en tappuntenlijsten en risicoanalyses zijn eenvoudig te implementeren.

Hoe kan ik het bestrijden?

Vergeet niet om bij terugkomst van bijvoorbeeld vakantie de kranen, toiletten en douches minimaal één minuut door te spoelen om legionella te bestrijden. Gebruik de module legionellabeheer van LogboekenOnline voor een efficiënte en conforme uitvoering van je beheerstaken.

✅ Maak het jezelf gemakkelijk en beheer je taken efficiënt in LogboekenOnline.

3 juli 2024

Nog meer lezen?

22 augustus 2024

Module Nood- en Vluchtwegverlichting

Lees meer...
Bij LogboekenOnline zetten we ons in voor een groener, slimmer en duurzamere wereld. Ons bedrijfspand draait volledig op zonne-energie dankzij onze schitterende zonnepanelen. Zo zetten we de zon aan het werk en verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Maar dat is nog niet alles! Daarnaast helpt LogboekenOnline organisaties om papierloos te werken en zonder reistijd naar de locaties te gaan. Hierdoor besparen we niet alleen kostbare energie en middelen, maar dragen we ook bij aan een duurzamere toekomst. En onze groene missie stopt daar niet. We hosten onze diensten bij TransIP, een bedrijf dat duurzaamheid serieus neemt. Hun datacentrum is ISO 14001-gecertificeerd en draait op 100% windenergie. Met hun eigen slimme klimaatbeheersingssysteem is het het meest energie-efficiënte datacentrum van Nederland.
03 juli 2024

LogboekenOnline; groener, slimmer en duurzamer!

Lees meer...
Ontdek de leidende brandveiligheid beheersoftware in Nederland. Beheer eenvoudig de brandveiligheid van uw gebouwen met onze geavanceerde softwareoplossingen.
23 mei 2024

Zo ziet het eruit als Google Maps al je locaties laat weergeven!

Lees meer...