Het bedrijf

BrandveiligOndernemen.nu

By 13/06/2018 februari 11th, 2021 No Comments

Nieuwe portal BrandveiligOndernemen.nu

LogboekenOnline Projects & Development heeft voor haar opdrachtgever Gemeente Houten een nieuwe portal ontwikkeld. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bedrijfspanden vaak niet voldoen aan de wettelijke brandveiligheidseisen. Dit komt mede doordat het bij veel ondernemers ontbreekt aan de kennis en het bewustzijn op het gebied van brandveiligheid. Bij veel (kleinere) ondernemers vindt ook geen periodieke controle, toezicht of handhaving plaats door de gemeente of de Veiligheidsregio’s. Zij zijn veelal niet gebruiksmelding- of gebruiksvergunning plichtig. Met deze portal komt de gemeente Houten juist deze ruim 4000 ondernemers tegemoet in het brandveilig ondernemen!

Hoe werkt de portal?

Door het invullen van een unieke inlogcode komt men bij een vragenlijst. Als resultaat ontvangt de ondernemer een  keurige inleidende brief met een brandveiligheidsadvies gegenereerd op basis van de gegeven antwoorden.  De ondernemer is niet verplicht dit advies over te nemen. Zijn er teveel vragen met een zogenaamd ‘open eind’, dan kan men er ook voor kiezen om het advies met de gemeente te delen en een gratis gebouwinspectie aan te vragen bij de VeiligheidsRegio Utrecht. De Gemeente Houten verloot aan de deelnemers 30 veiligheidstrainingen op het Brandweer Trainingscentrum Kleefsewaard.

De vragenlijsten en adviezen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de VRU (VeiligheidsRegio Utrecht), Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV, VGGM (Veiligheidsregio Gelderland Midden)  en de gemeente Houten.

Klik hier voor het artikel in het Algemeen Dagblad van 17 september 2018.

Nog meer lezen?

14 mei 2024

5, 6 en 7 juni is het weer zover...

Lees meer...
28 februari 2024

Update Checklist Module!

Lees meer...
Tweestapsverificatie voor LogboekenOnline
27 november 2023

Heb jij Tweestapsverificatie al ingeschakelt?

Lees meer...